Budgetstroom - Energie besparen


Ongeveer 95 procent van het gas gebruiken we voor het verwarmen van de woning en voor warm water. Het gebruik van de gas meter kost gemiddeld € 145 per jaar. Gemiddeld verbruikt een huishouden per jaar 1.346 kuub wat overeenkomt met € 1020. Het gemiddelde waterverbruik is ongeveer 138 kuub wat ongeveer 220 euro per jaar kost. Aardige energieposten waarop vaak nog wel iets te besparen valt.

 

Overzicht stroomaanbieders

..Aanbieder
Informatie & Acties
..Energiedirect
..NUON
..NL Energie
..Electrabel
..Atoomstroom
..Oxxio
..EON Benelux

De verwarming
Door de verwarming 1 graad lager te zetten is ongeveer 7 procent op uw energie rekening voor verwarming te besparen. Voor een gemiddeld huishouden is dit ongeveer € 70 per jaar. En misschien overbodig, maar het komt nog regelmatig voor dat ramen openstaan, terwijl de verwarming aanstaat. Dit kost onnodig veel energie. U kunt uw woning ook zelf isoleren. Dubbel glas plaatsen bijvoorbeeld is in verwarmde kamers altijd rendabel. Nog meer energie bespaart u met HR glas. Dit isoleert beter dan dubbel glas.

Easy Switch

Watergebruik
Per bewoner verbruiken we ongeveer 120 liter drinkwater per dag. Een derde daarvan gaat op aan douchen en badderen. Het drinkwater zelf is goedkoop. De kosten per kuub zijn ongeveer € 1,30 (inclusief BTW). Daarbovenop komt een belasting van € 0,16 (inclusief BTW) per kuub en kost het gebruik van de watermeter jaarlijks gemiddeld € 42. Verantwoord omgaan met drinkwater scheelt dus ook geld.

Persoonlijk energiebesparingsadvies
Wilt u een persoonlijk energiebesparingsadvies? Vraag dan het energielabel aan. Het energie label geeft aan hoe zuinig uw huis is. In het bijbehorend advies staat welke maatregelen u kunt nemen om uw energienota te verlagen. Denk aan dak isolatie, dubbel glas en het verbeteren van verwarmingsinstallaties. U ziet direct wat elke maatregel kost en oplevert.

 

 

Copyright © Budgetstroom.nl - contact info@budgetstroom.nl